Logo_download__1_

De vakwedstrijd WorldSkills 2015 is vandaag van start gegaan in Brazilië. 1200 studenten van over de hele wereld nemen het tegen elkaar op. De komende vier dagen moeten ze diverse opdrachten uitvoeren op hun eigen vakgebied. Er strijden 35 Nederlandse kandidaten voor de wereldtitels in hun vakgebied. Dit meldt de MBO Raad.

 De Nederlandse deelnemers zijn voornamelijk mbo-studenten. Zij participeren in dertig beroepen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica en verpleegkunde. De afgelopen maanden zijn de deelnemers getraind en begeleid door experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen.

De 35 kandidaten werden vorig jaar Nederlands kampioen tijdens de mbo-vakwedstrijden van 'Skills Heroes', 'Vakkanjers' en Branchevereniging VHG. Hierdoor hebben de winnaars zich gekwalificeerd voor WorldSkills. De mbo-vakwedstrijden gaan vanaf september weer op 90 procent van de de mbo-scholen in Nederland van start. De winnaars van deze wedstrijden kunnen zich kwalificeren voor EuroSkills eind 2016 in Zweden. De volgende WorldSkills is in 2017. 
 
De Nationale Onderwijsgids wenst de Nederlandse studenten veel succes! 
 
© Nationale Onderwijsgids