Normal_zorgpersoneel_verpleging_5345
Werkgevers, gemeenten, onderwijsinstellingen en het UWV hebben besloten om intensief samen te gaan werken om zo minimaal 300 banen in de regio Midden-Brabant te behouden. De prognose is dat er tot 2018 bijna 1500 banen in de zorg in de regio zullen verdwijnen. De Zorgacademie Midden-Brabant nam daarom het initiatief om een intentieverklaring op te stellen waarin partijen aangeven samen te gaan werken aan het redden van banen. Dit meldt ROC Tilburg. 
 
Partijen die de intentieverklaring hebben ondertekend, gaan samen de arbeidsmarkt analyseren en in beeld brengen. Vervolgens wordt er een masterplan opgesteld. De vereiste acties om de banen te redden staan in dit masterplan omschreven, net als de inspanningen die de partijen moeten leveren om dit te realiseren. 
 
Een betere mobiliteit is één van de beoogde resultaten. Zorgmedewerkers dienen mobieler gemaakt te worden. Daarnaast moeten er opleidingen komen die beter aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt. Er is namelijk een verschuiving in het gevraagde opleidingsniveau gaande. Zorgmedewerkers zullen in de toekomst andere competenties en vaardigheden nodig hebben. 
 
© Nationale Onderwijsgids