Normal_wiskunde_rekenmachine_rekenen_les

Uit een rapport van belangenvereniging Jongeren Organisatie voor Beroepsonderwijs blijkt dat mbo-docenten zelf vaak niet goed kunnen rekenen. Dit terwijl er nu een verplichte rekentoets is voor de leerlingen op het mbo. Voor de docenten zou er nu nog te weinig begeleiding en ondersteuning zijn. Dit meldt BNR.

Er zijn nu geen docenten op het mbo die alleen maar rekenen geven op school. Voorzitter van de belangenvereniging, Michiel Steegers, vindt dit maar raar. “Als je nu zegt dat iedereen verplicht die rekentoets moet gaan maken, dan is het wel handig om een rekendocent in huis te hebben.” Uit het onderzoek blijkt dat het gebrek aan rekenkennis bij de docenten op het mbo komt, omdat er nu nog te weinig begeleiding en ondersteuning is voor deze docenten. De docenten hebben hierdoor zelf nog niet alle kennis in huis. Daar moeten we mee aan de slag, zegt Steegers.

De voorzitter benadrukt dat er ook scholen zijn waarbij goede begeleiding wordt gegeven en de docenten de tijd krijgen om het rekenen goed voor te bereiden. “Dan lukt het ook, dus het hoeft niet per se dat een docent alleen rekenen geeft, maar het zou kunnen”, aldus Steegers.

© Nationale Onderwijsgids