Logo_ep-nuffic__nuffic__ep_nuffic

EP-Nuffic gaat nu ook de mbo sector ondersteunen om internationaliseringsactiviteiten verder te ontwikkelen. De ondersteuning wordt in samenwerking met de MBO Raad ingevuld. Het ministerie van Onderwijs gaat de ondersteuning financieren met jaarlijks maximaal 500.000 euro. Dit meldt de MBO Raad.

De afgelopen maanden is er veel overleg geweest tussen de MBO Raad en EP-Nuffic, een expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. De partijen zijn gekomen tot een aantal programmalijnen: bevorderen van zowel uitgaande als ingaande mobiliteit, wegnemen van belemmeringen voor mobiliteit, ontwikkelen en verspreiden van expertise op het gebied van internationalisering in het mbo en promoten van het Nederlandse mbo in het buitenland via geselecteerde kantoren van EP-Nuffic in het buitenland.

De volgende stap is een veldverkenning om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de concrete vragen van scholen. Hierbij worden een aantal scholen bezocht en wordt er een rondetafelbijeenkomst voor bestuurders en medewerkers georganiseerd. Na deze inventarisatie ontwikkelt EP-Nuffic een zo gericht mogelijk dienstenpakket. Belangrijke criteria hierbij zijn dat de dienstverlening duidelijke toegevoegde waarde heeft voor de sector en complementair is aan het dienstenpakket dat andere organisaties zoals Cinop en SBB aanbieden.

© Nationale Onderwijsgids