Logo_logo_roc_mondriaan

Het ROC Mondriaan in Delft gaat de eigen veiligheidsmaatregelen onder de loep nemen. Het schoolbestuur wil weten hoe het kan dat ondanks strenge regels het toch kon gebeuren dat een leerling een medeleerling neerstak op het schoolplein afgelopen vrijdag. Het slachtoffer werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis maar is inmiddels weer thuis. De verdachte is aangehouden door de politie en zit vast. Dit meldt Omroep West.

De zeventienjarige dader stak zijn zestienjarige medeleerling meerdere keren met een mes. De school hield gisteren een bijeenkomst voor leerlingen en leraren om stil te staan bij wat er gebeurd is. Volgens de school gaat het om een “geïsoleerd incident'. Toch wil de school weten hoe het heeft kunnen gebeuren, zegt woordvoerster Saskia Hommes. “We kijken of dit voorkomen had kunnen worden en of er fouten zijn gemaakt door bijvoorbeeld beveiliging”, aldus Hommes.

De toedracht van de steekpartij wordt nog onderzocht door de politie. Vooralsnog lijkt de aanleiding voor de steekpartij een ruzie om geld te zijn geweest. Het slachtoffer zou wiet van de verdachte hebben gekocht maar de rekening van 60,- euro niet hebben betaald.

Het ROC Mondraai is volgens Hommes een veilige school. In 2011 deed zich echter ook al een incident voor. Toen nam een leerling een vuurwapen mee naar school en heeft de politie het pand ontruimd. “In dat geval was het een klein incident tussen twee leerlingen”, zegt Hommes. “Er was geen bredere dreiging naar de rest van de school, maar dat neemt niet weg dat dit natuurlijk gewoon niet kan”. De kans dat de verdachte leerling terug mag keren naar het ROC Mondriaan is “vrijwel uitgesloten”. Dan moet een vervangende school gezocht worden voor de jongen, omdat hij met 17 jaar nog leerplichtig is.

© Nationale Onderwijsgids