Amstelhome

Student Experience heeft donderdag het startsein gegeven voor de bouw van 520 studentenwoningen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. Onder leiding van wethouder Ivens van de gemeente Amsterdam is de eerste paal geslagen. AmstelHome, zoals het complex gaat heten, opent naar verwachting haar deuren in het vierde kwartaal 2015. De verhuur van de woningen start eind januari via de website van Student Experience. 

De eerste paal is geslagen door wethouder Ivens van de gemeente Amsterdam, de heer Reuten, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost, en de heren Verweij en Mungra van Verweij Mungra Vastgoed, de initiatiefnemers van AmstelHome.
 
Wethouder Ivens: “Studenten zijn belangrijk voor de stad, zij zorgen voor levendigheid en dynamiek. Om zich te kunnen ontplooien en te participeren hebben studenten behoefte aan goede en betaalbare huisvesting. Dit college heeft in de periode 2014-2018 de ambitie om voor jongeren 2.500 extra woningen te bouwen en voor studenten 8.000. De 520 studentenwoningen van AmstelHome leveren een grote bijdrage aan deze ambitie."
 
Johan Verweij, directeur van Verweij Mungra Vastgoed: "Wij zijn zeer blij met de start van de bouw van ons tweede toonaangevende studentencomplex. Over 1,5 maand gaat Ravel Residence met 800 studentenwoningen open en in het laatste kwartaal van dit jaar verwachten wij bij AmstelHome de eerste studenten te ontvangen. De vraag naar studentenwoningen in Amsterdam is zeer groot en inmiddels hebben al ruim 350 studenten gemeld geïnteresseerd te zijn in een woning. Inschrijven kan via studentexperience.nl."
 
© Nationale Onderwijsgids