Logo_logo-alfa-v2

De gemeente Hardenberg ontvangt volgende week bijzonder bezoek. In de raadzaal van de gemeentehuis zullen dan studenten van het Alfa-college te gast zijn. De in totaal 600 mbo-studenten gaan met elkaar in debat over verschillende onderwerpen, hierin worden ze begeleid en beoordeeld door leden van de Hardenbergse gemeenteraad.

In de week van maandag 26 januari staat het onderwijs aan het Alfa-college in het teken van de politiek. Als onderdeel daarvan gaan de leerlingen, verdeeld over drie dagen, in de raadzaal van het gemeentehuis in Hardenberg met elkaar in debat. Op maandag 26, dinsdag 27 en donderdag 29 januari vinden er
's middags vanaf 13.00 uur twee debatten plaats. De leerlingen hebben hun eigen partijen opgericht en verkiezingsprogramma's bedacht.

Met de jaarlijks terugkerende politieke week probeert het Alfa-college samen met de raad de studenten te laten zien dat politiek niet iets hoeft te zijn dat ver van ze af staat, niet alleen iets is voor ‘nerds’ en ‘grijze muizen’ en dat politiek bedrijven best heel leuk en leerzaam kan zijn.

© Nationale Onderwijsgids