Normal_zon-licht-zonlicht-biologische_klok

Het Solar Team Twente bestaat tien jaar. Tijdens de viering werd bekend gemaakt dat het ROC van Twente toetreed tot het team. Daarmee zijn zowel middelbaar beroeps onderwijs als hbo en universiteit vertegenwoordigd in het team met als taak de snelste auto op zonne-energie te bouwen voor de World Solar Challenge volgend jaar oktober in Australië.

De Solar Challenge is een race van 3000 kilometer dwars door de woestenij van Australië. Een team van negentien talentvolle studenten werk aan de bouw van een zonnewagen om aan de race deel te nemen.

Namens het ROC van Twente sluit Jos Toebes, directeur MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek, zich aan bij de stichtingspartners van het Solar Team die (financieel) verantwoordelijk zijn voor het project. “Het is belangrijk dat het ROC van Twente een rol in het solar team speelt”, zegt Toebes. “Op deze manier krijgen MBO-studenten een taak in het proces waarbij tot nu toe alleen studenten van het hbo en wo betrokken waren. Bovendien is het ROC van Twente een mooie aanvulling op het project omdat wij zorgen voor extra verdieping”.

© Nationale Onderwijsgids