Logo_download__1_

Het Deltion College in Zwolle heeft besloten een vaste zomervakantie in te stellen. De Ondernemingsraad luidt hierover echter de noodklok. De 13.000 leerlingen en 1100 medewerkers komen namelijk in de problemen bij het plannen van vakanties door de regeling. Dit meldt de Stentor. 

Het Deltion College wil dat vanaf volgend schooljaar de zomervakantie ieder jaar in week 27 begint en in week 33 afgelopen is. Dit betekent echter dat de vakantie van de leerlingen en leraren van de school niet altijd gelijk oploopt met de vakantie in de regio Noord. Leerlingen en medewerkers die samen op vakantie willen met familie of vrienden die wel gebonden zijn aan de vakantiedata uit de regio Noord worden dus benadeeld door de vaste vakantieperiode, zo stelt de ondernemingsraad van het Deltion. 
 
De ondernemingsraad luidt de noodklok over de vaste vakantie omdat zij vreest dat de regeling de school leerlingen zal kosten. Daarnaast stelt de raad dat het bestuur het besluit niet had mogen nemen zonder inmenging van de OR. Het schoolbestuur denkt daar anders over en de zaak ligt daarom momenteel ter beoordeling bij de rechter. 
 
Het Deltion College stelt dat zij juist voor een vaste zomervakantie heeft gekozen om het onderwijs gelijkmatig over het jaar te verdelen. De regionale vakantiespreiding leidt tot afwisselend korte en lange schooljaren. Het schoolbestuur wil dat ieder schooljaar even lang is zodat zij een vaste jaarplanning met twee semester van 20 weken kan hanteren. 
 
© Nationale Onderwijsgids