Normal_roc_van_twente_logo

De versnelde éénjarige opleidingen van het MBO College voor Management & Organisatie van het ROC van Twente zijn dit schooljaar gestart met 35 procent meer studenten dan vorig jaar. De versnelde opleidingen Directiesecretaresse / Managementassistent, Bedrijfsadministrateur en Marketing medewerker blijken in september 2014 populairder dan ooit.

Deze opleidingen worden aangeboden voor studenten die al een mbo-diploma op het hoogste niveau op zak hebben en zich willen verbreden. Veel studenten van deze opleidingen komen echter rechtstreeks van de havo, of hebben al een hbo-opleiding geprobeerd. De versnelde opleidingen van het ROC van Twente geven een goede startkwalificatie voor het hbo, of een grote kans op de arbeidsmarkt. Veelal aan het eind van de stage worden arbeidscontracten gesloten.

Dat de opleidingen veel aandacht besteden aan het actualiseren van het onderwijscurriculum lijkt een van de redenen voor de grote populariteit. De opleidingen zijn zoveel mogelijk afgestemd op hedendaagse vaardigheden als omgaan met social media, organiseren (in theorie en praktijk) en werken met allerlei software. Bedrijfsbezoeken, gastlessen van gerenommeerde sprekers en practica maken onderdeel uit van de opleidingen.

Een versnelde mbo-opleiding kan in korte tijd worden gevolgd en wordt afgesloten met een diploma op mbo niveau 4. Ook veel havisten zien dit zitten, bijvoorbeeld als ze nog niet direct willen doorstromen naar het hbo. “Waar hbo’s vroeger weinig heil zagen in doorverwijzen naar het mbo, zijn ze nu bekend met het niveau van deze opleidingen. Ze weten dat de opleidingen zowel in vorm als inhoud een uitgelezen kans zijn voor sommige studenten”, aldus Virginie Klunder, docent van de opleiding Directiesecretaresse / Managementassistent. Om ook aan de wens van studenten die tussentijds willen instromen tegemoet te komen starten de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Marketing medewerker twee keer per jaar: in augustus en in februari.

© Nationale Onderwijsgids