Normal_german-64270_640

Het Alfa-college gaat vanaf volgend schooljaar bij veel opleidingen Duits als tweede vreemde taal invoeren. Op deze manier speelt de onderwijsinstelling in op de toenemende vraag naar studenten die de Duitse taal beheersen. Naast lessen in Duits biedt het college ook in toenemende mate stagemogelijkheden in Duitsland aan. Dit meldt Hardenberg.nu. 

Opleidingen
Eerstejaars studenten van de opleidingen Handel, Techniek, Zorg en Welzijn en Beveiliging krijgen komend schooljaar al Duitse les. De opleiding Beveiliging en Handhaving is een goed voorbeeld van hoe het moet gaan werken. In Duitsland is er behoefte aan beveiligers. Het Alfa-college gaat daarom de studenten lesgeven in het mondelinge taalgebruik van het Duits; de lessen zijn toegespitst op de werkzaamheden in de beveiliging. Daarnaast heeft het college inmiddels een uitwisselingsproject met een Berufsschule in gang gezet. De studenten, die de Duitse taal beheersen, kunnen hier kunnen dan hun stage volgen. 
 
Stages
Het Alfa-college heeft samen met Stenden Hogeschool de Rijnlandacademie opgericht. Deze academie stimuleert de samenwerking en kennisdeling met Duitsland. Door het aanhalen van netwerken in Duitsland wordt het steeds makkelijker voor studenten om in Duitsland stage te lopen en omgekeerd. 
 
© Nationale Onderwijsgids