Logo_groenhorst_cora

Cora Stokman, mbo leerling Groenhorst,  transformeerde van een onzeker, timide meisje in een jonge, zelfbewuste vrouw tijdens haar opleiding Paardenhouderij. Ja, ze heeft geworsteld maar wist kracht en moed uit zichzelf te halen. Met hulp van haar stagebegeleider en praktijkopleider schopte ze het ver. Groenhorst koos Cora omdat zij laat zien hoe groot de ontwikkeling is die veel leerlingen maken tijdens hun schooltijd.

De mbo-raad organiseert jaarlijks de mbo-uitblinker verkiezing.  Uitblinkers zijn leerlingen aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, gedurende hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden.  Elke mbo-school kan hun eigen uitblinker voor de verkiezing aanmelden.  Doel van deze verkiezing is om talenten binnen het mbo-onderwijs in het zonnetje te zetten en het belang van beroepsonderwijs en vakmanschap voor onze samenleving te onderstrepen.

Zo’n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Dagelijks werken 56.000 professionals met veel enthousiasme om de ruim 530.000 studenten op te leiden naar één van de 700 vakken en beroepen in de sectoren economie, groen, techniek en zorg en welzijn. Hiermee is het mbo de hofleverancier van onze arbeidsmarkt.

Tot en met 2 oktober kunt op Cora stemmen via ditismbo.nl/uitblinkers.

 

© Nationale Onderwijsgids