Normal_student-innovation-video

(Novum) - Mbo-opleidingen hebben grote belangstelling voor het geld dat beschikbaar is gesteld door minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) om opleidingen beter te laten aansluiten op het bedrijfsleven. Bijna zeventig voorstellen zijn inmiddels ingediend, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen Het Financieele Dagblad.

Bussemaker heeft voor specifieke projecten in het techniekonderwijs honderd miljoen euro beschikbaar gemaakt voor cofinanciering. Het bedrijfsleven en lagere overheden hebben beide ook honderd miljoen euro toegezegd voor dit potje. Het geld is bedoeld voor de periode tot en met 2017.

Als voorbeeld haalt de zakenkrant vrijdag het Drenthe College aan. Dat heeft samen met vijftien bedrijven in Emmen een aanvraag ingediend om een mbo-opleiding Duurzame Chemische Technologie te starten. Hiervoor moet een huidige opleiding worden omgevormd, zodat er meer aandacht wordt besteed aan duurzame produceren. De school vraagt zeshonderdduizend euro voor onderzoek en nieuw lesmateriaal.

De eerste inschrijfronde voor het subsidiepotje sluit 7 juni.