Normal_horizon_college_w2g-2000gezamenlijk

Donderdag 8 mei is tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ROC Horizon College in Heerhugowaard de Way2Go-prijs uitgereikt. Deze prijs is toegekend aan twee niveau 1-leerlingen die succesvol met hun mbo-opleiding bezig zijn ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor medeleerlingen. Abdie Nurow uit Heerhugowaard en Katja van der Molen uit Uitgeest zijn dit jaar de trotse winnaars. Zij werden beloond met een geldprijs, een oorkonde en een beeldje.

Moeilijke omstandigheden
Abdie en Katja hebben het niet gemakkelijk gehad. Door verschillende oorzaken werden zij met extra tegenslagen geconfronteerd tijdens hun opleiding. Ondanks deze problemen zijn zij erg gemotiveerd en succesvol in hun opleiding. Katja liep spierdystrofie op en was in het begin afhankelijk van een rolstoel, mede door haar enorme doorzettingsvermogen heeft zij zich daar uit weten te werken. Abdie is vier jaar in Nederland en toont eenzelfde soort doorzettingsvermogen. Ook als hij zaken aan de opleiding niet leuk vindt, zet hij zich toch voor 100% in en benadert het positief. Met dit gedrag zijn beide leerlingen een voorbeeld voor medeleerlingen.

Een voorbeeld voor andere leerlingen
De Way2Go-prijs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in Noord-Holland Noord en West-Friesland. Tijdens de feestelijke uitreiking werden de winnaars in het zonnetje gezet. Familie, vrienden en klasgenoten waren aanwezig om dit moment met de winnaars te delen. De winnaars straalden toen de mentoren lovende woorden over hun prestaties uitten en waren erg blij met hun prijs. ‘Deze leerlingen hebben bewezen dat je altijd meer kunt dan je zelf denkt’, aldus René van Schalkwijk, lid van het College van Bestuur van het Horizon College.

Een schouderklopje voor niveau 1-leerlingen
Hans van Straalen, secretaris van de Stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs, licht het belang van deze prijs toe. ‘Niveau 1-leerlingen hebben vaak veel moeite om het hoofd boven water te houden. Zij hebben veelal minder talent om te leren en krijgen vaker te maken met tegenslagen. Juist deze leerlingen verdienen het om een schouderklopje te krijgen en om in het zonnetje gezet te worden. Hierdoor weten de leerlingen dat de moeite die zij gedaan hebben voor het behalen van de mbo-opleiding, wordt gezien en beloond.’

© Nationale Onderwijsgids