Logo_groenhorst_juiste_logo

In het kader van het onderzoek de ‘Staat van de Instelling’ onderzocht de onderwijsinspectie in januari 2014 steekproefsgewijs vier verschillende mbo-opleidingen bij Groenhorst. Deze week maakte de inspectie bekend dat de instellingsbrede kwaliteitsborging van de mbo-opleidingen van Groenhorst voldoende is.

“Elke drie jaar komt de inspectie uitgebreid op bezoek. We beschouwen dat bezoek als een ijkmoment. We werken namelijk steeds aan kwaliteit, en dan is het fijn als je te horen krijgt dat onze onderzochte mbo-opleidingen de kwaliteit op orde hebben.” Aan het woord is Hans van Groezen, beleidsmedewerker kwaliteit. Dit jaar zijn de opleidingen Dierenhouderij/Melkveehouder (Emmeloord),  Groen, Grond en Infra (Barneveld), Natuur en groene ruimte (Velp/Arnhem) en Recreatiedieren (Barneveld) onderzocht.

Speerpunt
Van Groezen: “Kwaliteitszorg en kwaliteitsborging zijn sinds enkele jaren speerpunt van ons beleid. Instellingsbreed hebben we een omschreven en vastgestelde beleidscyclus en kwaliteitszorgcyclus die op elkaar afgestemd zijn en elkaar beïnvloeden. We hanteren een systematiek waarbij resultaten van diverse metingen en evaluaties gebruikt worden als input voor beleidsvorming. Dat werkt. De inspectie constateert dat zij geen risico’s zien voor de kwaliteit van het onderwijsproces bij deze opleidingen. Groenhorst heeft de kwaliteit van onderwijs en examinering in beeld en het kwaliteitszorgsysteem draagt bij aan de kwaliteitsbewaking en kwaliteitsborging van het primaire proces.”

 

Verbeterpunten
Zijn er verbeterpunten? Van Groezen: 'Zeker wel. Bij de vier onderzochte opleidingen zijn verbeteringen mogelijk op de juiste naleving van artikel 8.1.4 van de WEB (schoolkosten en vrijwillige bijdrage), de examenkwaliteit en de opbrengsten van de opleiding. De betreffende opleidingen gaan de komende tijd actief aan de slag met deze verbeterpunten”.