Academiegebouw van Rijksuniversiteit Groningen

Groningen is uitgeroepen tot Onderwijsstad van Nederland van het jaar 2014/2015. Maandag 10 maart neemt de noordelijke studentenstad officieel het stokje over van Almere op het stadhuis van Groningen.

De toetsingscommissie van de Nationale Onderwijsweek prijst Groningen om de intensieve en structurele samenwerking van de verschillende onderwijspartijen in de stad. Met het binnenhalen van de titel is een grote ambitie van de stad en van wethouder van onderwijs, Ton Schroor, verwezenlijkt. De wethouder zette nadrukkelijk in op deze ambitie door onder meer het sluiten van een Onderwijspact met alle onderwijslagen in de stad.

In het Onderwijspact zijn alle onderwijspartijen verenigd. Gezamenlijk werken zij aan de ontwikkeling van het onderwijs in Groningen van kinderopvang tot aan universiteit. De geleverde inspanning heeft zijn vruchten afgeworpen en Schroor is trots op het behaalde resultaat: “Dit is een hele mooie erkenning voor onze inspanningen van het afgelopen jaar. Samen met alle onderwijspartners hebben we actief de krachten gebundeld om te investeren in goed onderwijs voor onze jeugd. Ik vind het geweldig dat dit ook landelijk gezien wordt.”

© Nationale Onderwijsgids