Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert brengt op woensdag 5 februari een werkbezoek aan ROC Mondriaan. Zij ontmoet studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VEVA) tijdens hun lessen Bedrijfsautotechniek en Servicemedewerker Gebouwen. Deze lessen worden binnen Mondriaan gegeven door de School voor Autotechniek en Mobiliteit en de School voor Bouw en Infra.
 
Jaarlijks heeft de defensieorganisatie behoefte aan meer dan 3000 nieuwe militairen. Een groot deel hiervan wordt betrokken uit de opleidingen VEVA. Ook ROC Mondriaan heeft een VEVA-opleiding, waarmee jongeren worden voorbereid op een loopbaan bij de Krijgsmacht. De jongeren met een VEVA-opleiding zijn voor Defensie interessant omdat het gaat om goed opgeleide en gemotiveerde jongeren, die bovendien hun opleiding afsluiten met een civiel erkend mbo-diploma. 
 
Mondriaan leidt binnen de School voor Orde en Veiligheid jaarlijks ongeveer tweehonderd VEVA-studenten op. Vanaf het voorjaar van 2014 wordt de opleiding gegeven in het volledig vernieuwde Mondriaan-gebouw aan de Helenastraat in het Haagse Bezuidenhout.
 
In deze opleiding leren leerlingen primair een vak op MBO niveau en krijgen ze daarnaast een uitgebreide kennismaking met Defensie.
 
© Nationale Onderwijsgids