Logo_mbo_raad

Een absoluut record aan stemmen, een top 10 die een top 11 wordt en nog een week te gaan naar de finale… Op donderdag 10 oktober maken 11 talentvolle mbo’ers tijdens het Uitblinkersgala 2013 in het bijzijn van hun ouders, collega-studenten, docenten en schoolbestuurders onderling uit wie zich Landelijke Uitblinker 2013 mag noemen. Minister Bussemaker van Onderwijs (onder voorbehoud) en Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad, zullen de prijs uitreiken.

Twaalfde Uitblinkersgala
Het Uitblinkersgala is een initiatief van de MBO Raad en wordt dit jaar voor de 12e keer georganiseerd. Doel van het gala is te laten zien dat het mbo barst van het talent en een vorm van onderwijs is om trots op te zijn. Een Uitblinker is een student die zich vanwege een bijzondere prestatie tijdens zijn of haar opleiding of stage heeft onderscheiden.
Het mbo telt ruim 500.000 studenten; ruim 40% van onze beroepsbevolking is opgeleid in het mbo.
Ieder voorjaar kiezen de deelnemende mbo-scholen (dit jaar 46!) elk hun Uitblinker die zij nomineren voor de landelijke finale tijdens het Uitblinkersgala in oktober. Alle Uitblinkers verzamelen vervolgens tot een week voor de finale zoveel mogelijk internetstemmen om in de top 10 te komen. Deze top 10 gaat met elkaar de strijd aan om de titel Landelijke Uitblinker mbo. De winnaar vertegenwoordigt een jaar lang als ambassadeur het mbo.

Record aantal stemmen, elf Uitblinkers in de top 10
De afgelopen maanden kon via www.ditismbo.nl gestemd worden op de 46 Uitblinkers. In totaal zijn bijna 30.000 stemmen uitgebracht. Een absoluut record! Ter vergelijking: vorig jaar brachten bijna 21.000 mensen hun stem uit op hun favoriet.
Gisteravond om 23.59 uur sloot de internetstemming. Met een gedeelde tiende plaats leidt dat voor het eerst in de historie van het Uitblinkersgala tot een top 11.

Naar de landelijke finale op 10 oktober gaan…
De volgende 11 studenten gaan naar de finale tijdens het Uitblinkersgala op 10 oktober:

Amber Feijen, SintLucas
Luuk Meesters, Scalda
Nienke Bisselink, Rijn IJssel
Linda Goutier, ROC Mondriaan
Lisa Mertens, Gilde Opleidingen (roc)
Marit de Vries, ROC van Twente
Reinier Kwakernaak, AOC Terra
Kyra Meijer, Friesland College
Rody Koelewijn, MBO Amersfoort
Steven van Draanen, ROC van Amsterdam
Louisa Mokhtari, ROC Nijmegen

Meer informatie
www.ditismbo.nl

© Nationale Onderwijsgids