Logo_cas_s

Op dinsdag 1 oktober wordt de nieuwe locatie van de Cas Spijkers Academie Twente officieel geopend. Per 1 september jl. worden de opleidingen onder de vlag van de Cas Spijkers Academie gegeven op de ROC-locatie aan de Wierdensestraat 65 in Almelo. Meesterkok Cees Helder zal de openingshandeling op sprankelende en bruisende wijze verrichten.

De Cas Spijkers Academie Twente verzorgt sinds 2009 topopleidingen voor ambitieuze koks en gastheren en -vrouwen uit het hoogste segment van de culinaire- en horecabranche. In de vier jaar van haar bestaan heeft de Cas Spijkers Academie Twente haar waarde voor de opleiding van culinair toptalent in en uit Twente bewezen en is zij “uit haar (koks)jasje gegroeid”.

Voordelen nieuwe locatie
De Cas Spijkers Academie Twente maakte sinds september 2009 twee dagen per week gebruik van de horecafaciliteiten van “Het Ros van Twente” in de Lutte. Per 1 september 2013 werkt de Cas Spijkers Academie Twente dus vanuit de meer centraal gelegen en goed bereikbare schoollocatie, meteen achter het NS-station in Almelo. Zowel de keuken als het restaurant op deze locatie zijn ingrijpend verbouwd, waardoor een perfecte outillage voor de studenten van zowel de Cas Spijkers Academie, als de reguliere horeca-opleidingen is ontstaan. Bovendien wordt de samenwerking met de andere horeca- en bakkerijopleidingen hierdoor bevorderd.

Cas Spijkers Academie Twente
Op de Cas Spijkers Academie Twente worden top-opleidingen 'keuken' aangeboden onder direct toezicht van meesterkok Cees Helder en andere topkoks. De koks die zijn aangetrokken door de Cas Spijkers Academie zijn goed in hun vak en worden in de culinaire wereld alom gewaardeerd om hun vakmanschap. Daarnaast zijn er top-opleidingen in de bediening. Topgastheren en -vrouwen en sommeliers uit het beroepenveld zijn als ambassadeur beschikbaar om deze culinaire opleidingen ‘Gastheer-/vrouw’ op een hoger niveau te tillen.

De Cas Spijkers Academie is genoemd naar de initiatiefnemer van deze opleiding: topkok Cas Spijkers, de man die Nederland op de culinaire wereldkaart zette.

“Er is voor mij als gepassioneerd vakman geen mooier compliment dan dat er een opleiding naar mij vernoemd is. Een teken dat mijn vak en wat ik daarin belangrijk vind ook door andere mensen heel serieus genomen wordt. Goed koken is de basis maar om de top te bereiken heb je meer nodig: warenkennis, beheersing van de kooktechnieken, leren leiding geven aan de brigade, leren calculeren, maar ook passie om iedere dag op topniveau te presteren en durf om iets nieuws te creëren. Dat zijn zaken die mijn succes in het leven bepaald hebben. Ik ben er trots op dat ik dit alles in deze opleiding aan een nieuwe generatie mag doorgeven.”
Cas Spijkers

© Nationale Onderwijsgids