Normal_roc_twente

Dinsdag 10 september 2013 is de nieuwe ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat in Enschede officieel geopend. Er was een ochtendprogramma voor studenten en ‘s middags vond de officiële, bijzondere openingshandeling plaats. Die werd verricht door John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van het ROC van Twente. 

De ochtend was gereserveerd voor ca. 1200 studenten van de locatie Wethouder Beversstraat. Samen met docenten nuttigden ze een gezond ontbijt in de klas. Aansluitend vond een workshop plaats met het thema Gezonde School. Deze locatie gaat hier een proef mee doen. De studenten konden tijdens de workshop aangeven wat zij belangrijk vinden bij een ‘Gezonde School’, zoals voeding, sport, wederzijds respect en sociale veiligheid.

De resultaten van de workshops werden ’s middags tijdens het officiële gedeelte gepresenteerd, gevolgd door de openingshandeling. Met een druk op de knop van een kunstkanon door John van der Vegt werd een paar liter kleurige verf met hoge druk op een wit doek gespoten. Het ontstane kunstwerk is een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag en krijgt een prominente plek in de hal. Aansluitend konden de gasten het gebouw bezichtigen.

Maandag 26 augustus jl. werd de locatie Wethouder Beversstraat 165 in Enschede volledig in gebruik genomen door het ROC van Twente. De volgende opleidingen zijn hier gevestigd: Uniformberoepen, Haarverzorging, Detailhandel, Zorg & Welzijn, AKA en Versnelde opleidingen economie en administratie.

© Nationale Onderwijsgids