ROC Rijn IJssel

(Novum) - De zes leerlingen die woensdag gewond raakten tijdens een oefening op een terrein van defensie in Arnhem, liggen nog in het ziekenhuis. Drie van de leerlingen zijn ernstig gewond. Dat meldt donderdag een woordvoerder van de school van de leerlingen, het ROC Rijn IJssel in Arnhem.

Over de exacte toestand van de leerlingen wil de woordvoerder niets kwijt. De drie ernstig gewonde leerlingen liggen in het UMC St Radboud in Nijmegen. De drie anderen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

De leerlingen van het ROC oefenden woensdag op het terrein aan de Koningsweg met het interne bijstandsteam van de gevangenis in Arnhem. De leerlingen deden mee in het kader van hun opleiding tot beveiliger. Ze vielen van een vier meter hoge balustrade en liepen hoofd- en nekverwondingen op.

De marechaussee onderzoekt het ongeval. Hoelang dit gaat duren durft een woordvoerder van de marechaussee donderdag niet te zeggen. "Tientallen waren getuige van het ongeval. Die worden nu gehoord en dat neemt flink wat tijd in beslag."

Het ROC organiseerde woensdagavond een informatiebijeenkomst voor ouders en leerlingen. "Daar is uitleg gegeven over wat er is gebeurd en was slachtofferhulp aanwezig", licht de woordvoerder van het ROC toe. Burgemeester van Arnhem Pauline Krikke (VVD) heeft de plaats van het ongeval bezocht en een bezoek gebracht aan de school.

Donderdagochtend was opnieuw een bijeenkomst voor de leerlingen georganiseerd. De twee betrokken klassen, met in totaal 34 leerlingen, volgen donderdag geen lessen vanwege het ongeval.