Politieagenten, Politieopleiding, Politieacademie

DEN HAAG (Novum) - Het overgebleven lid van de raad van bestuur van de Politieacademie moet opstappen. Dat laat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) maandag weten in reactie op een zeer kritisch onderzoeksrapport over de problemen bij het politieonderwijs.

Het rapport, dat is opgesteld door de voormalig Utrechtse korpschef Peter Vogelzang en maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd, stelt dat de huidige raad van bestuur niet in staat is om de nodige veranderingen door te voeren. Vrijdag legde de hoogste baas bij de Politieacademie Ad van Baal zijn functie al neer.

Aanleiding voor het onderzoek was een breuk tussen de ondernemingsraad van de Politieacademie en het bestuur. In het verslag staat dat bij de academie een 'niet meer oplosbare vertrouwenscrisis' is ontstaan door 'het ontbreken van sturend vermogen van de leiding'.

Opstelten wil dat binnen twee maanden een nieuwe raad van bestuur is. "Daarbij heb ik vertrouwen dat met deze structurele aanpak de geconstateerde problemen kunnen worden opgelost en dat de Politieacademie zich weer kan richten op haar kerntaken", schrijft Opstelten.