Minister, onderwijs, jet, bussemaker

ROTTERDAM (Novum) - Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) heeft het financiële verbeterplan van ROC Zadkine uit Rotterdam goedgekeurd. Dat laat zij donderdag weten in een brief aan de Tweede Kamer. De mbo-school krijgt een lening van een kleine vijftig miljoen euro.

Bussemaker noemt het vorige maand ingediende verbeterplan 'reëel' en denkt dat de scholenreus voldoende geld heeft om het plan uit te voeren en weer financieel gezond te worden.

De Rotterdamse onderwijsinstelling had in het plan een verzoek gedaan tot het zogeheten schatkistbankieren, waarbij wordt geleend bij het ministerie van Financiën. ROC Zadkine leent via de schatkist een bedrag van 46,8 miljoen euro. De mbo-instelling van bijna twintigduizend leerlingen krijgt geen extra bijdrage van het ministerie.

Bussemakers' voorganger Marja van Bijsterveldt noemde de situatie van Zadkine in oktober nog 'zorgelijk'. De mbo-instelling kampt met een miljoenentekort vanwege vastgoedaankopen. Eerder werd bekend dat het schrappen van 150 voltijdbanen eveneens deel uitmaakt van de reorganisatie.