Rijn IJssel

ARNHEM - Het ROC Rijn IJssel is van plan de komende jaren het aanbod aan opleidingen, dat nu nog bestaat uit zo'n driehonderd studierichtingen, in te krimpen. Dat meldt de Gelderlander.

Het ROC is de grootste mbo-instelling in Arnhem en omgeving, met ongeveer 15.000 studenten. Een deel van de opleidingen zal volledig worden gestopt en een deel zal samen met andere ROC's worden doorgezet. ROC Rijn IJssel zal zich in de toekomst vooral gaan richten op studierichtingen die hard nodig zijn in de regio, waaronder zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, handel en energie- en milieutechnologie.

De geplande veranderingen zullen vanaf begin 2013 van start gaan. Naast het versterken van de arbeidsomstandigheden in de regio, moet met de stroomlijning de kwaliteit van het onderwijsaanbod verbeterd worden, het rendement verhoogd worden en moet de instelling beter financieel gezond kunnen blijven door kostenbesparing. Door de bezuinigingen moet het ROC de komende tijd namelijk meer prestaties leveren met dezelfde financiën.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem