roc nijmegen rijn ijssel musical academie arnhem

NIJMEGEN/ARNHEM - Vanaf januari is de Nederlandse Musical Academie (dNMA), momenteel een opleiding van ROC Nijmegen, niet langer te vinden in Nijmegen. dNMA verhuist naar Arnhem. Daar gaat de academie deel uitmaken van het opleidingenaanbod van Rijn IJssel. Daarover bericht de website van ROC Nijmegen.

In juni 2012 zijn de eerste gesprekken met ouders, studenten en medewerkers van dNMA over een mogelijke overgang gevoerd. Vorige maand hebben zij de nieuwe locatie, het Huis van Puck/Kunstbedrijf Arnhem in de voormalige Coehoornkazerne, bekeken.

In eerste instantie gaan in januari 2013 alle docenten mee over. Studenten, ouders, medewerkers en het management van ROC Nijmegen en Rijn IJssel zijn ervan overtuigd dat de nieuwe setting in het belang is van de studenten en tot succes zal leiden.

De Nederlandse Musical Academie behoudt haar naam. De werving voor nieuwe studenten is vanaf deze maand in handen van Rijn IJssel. Musicalster Pia Douwes blijft als adviseur betrokken bij het toppakket van dNMA.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres