roc mondriaan reclassering jongeren den haag

DEN HAAG - Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst hebben ROC Mondriaan en Reclassering Nederland hun al langer bestaande samenwerking een officieel tintje gegeven. Dat meldt de website van ROC Mondriaan.

De samenwerking tussen beide organisaties is toegespitst op het begeleiden van jongeren die een misstap hebben begaan. Voor het welslagen van hun toekomst is het uitermate belangrijk dat zij een opleiding afronden.

Daartoe doen ROC Mondriaan en Reclassering Nederland samen hun best om jongeren naar een opleiding toe te leiden. Via Reclassering Nederland kunnen zij zich bijvoorbeeld aanmelden bij het Instroomloket 16+.

Aanmeldingen voor dit loket worden in overleg beoordeeld door ROC Mondriaan, Reclassering Nederland en het schoolmaatschappelijk werk.

Ook wordt, mits betrokken studenten daarvoor toestemming hebben verleend, informatie gedeeld over studenten die onder toezicht bestaan van Reclassering Nederland. Tijdens het nieuw in het leven geroepen reclasseringsuur kunnen studenten informatie inwinnen over justitiële aangelegenheden.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres