Noordoostpolder friese poort woninginbraken

EMMELOORD - Studenten van de beveiligingsopleiding van ROC Friese Poort leveren een bijdrage aan een bewustwordingsactie van IGW. De actie, die ook plaatsvindt in de regio Utrecht en de Gooi en Vechtstreek, is bedoeld om het aantal woninginbraken in Flevoland terug te dringen. Dat meldt Politie.nl.

Vandaag gaat de bewustwordingsactie van start. Politie Noordoostpolder, de gemeente Noordoostpolder en ROC Friese Poort hebben de handen ineengeslagen om van de actie een succes te maken.

Inwoners van de Noordoostpolder kunnen vanaf vandaag in hun schuur of huis een 'inbrekersvoetje' verwachten: een flyer in de vorm van een schoenafdruk met daarop de boodschap dat dit ook de schoenafdruk van een inbreker had kunnen zijn. Politiebikers en -surveillanten en toezichthouders van de gemeente attenderen inwoners van de Noordoostpolder daarmee op het feit dat ze hun woning niet goed hebben afgesloten.

De beveiligingsstudenten van ROC Friese Poort zullen alleen overdag op pad gaan. Zij zijn herkenbaar aan hun uniform en zullen altijd samen met een BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) of een politieagent werken.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres