Normal_handen

AMSTERDAM – Ter gelegenheid van de Dutch Game Awards, die dit jaar alweer voor de vijfde keer plaatsvindt, hebben studenten van de opleiding Game Artist van het ROC van Amsterdam (ROCvA) nieuwe bordspellen ontworpen.

Eerstejaars ROCvA-gamestudenten, variërend in de leeftijd van 16 tot 22 jaar, zijn in groepjes gestopt met als opdracht een bordspel voor kinderen te maken. Dit bordspel is geheel van concept naar fysiek spel uitgewerkt. Dit resulteerde in een knikkergame, kaartengame een gebarentaalgame en een techniekgame.

De opleiding Game Artist bestaat sinds twee jaar. Dit was een eerste succesvol project om eerstejaars mbo-studenten kennis te laten maken met game development en de creatieve industrie. Daarnaast is het doel om jongeren een serious game te laten maken voor kinderen.

De studenten hebben kennis gemaakt met de vaardigheden die komen kijken bij het maken van een game zoals: conceptueel denken, denken vanuit een doelgroep, planning en deadlines, management en taakverdeling, werken in teamverband, gamedesign en 3D.

Daarbij hebben de studenten hun pionnen zelf in 3D vormgegeven en 3D uitgeprint in een eerste samenwerking met het ROC werk-leer bedrijf in Flevoland: Flevo Create It. Dit resulteerde in professioneel vormgegeven bordspellen met unieke custom-made 3D pionnen, speciaal gemaakt voor een zelf bedacht bordspel.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen