Normal_will_you_shake_on_it

DRACHTEN – Teneinde kwalitatief hoogwaardige landelijke beroepsopleidingen te ontwikkelen, is het ROC Friese Poort een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met TECTUM, een stichting voor Dakvakmanschap.

TECTUM neemt zowel het praktijk- als het theoriedeel van de opleidingen voor zijn rekening. ROC Friese Poort zorgt voor de officiële registratie van de opleidingen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) en is onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van de opleidingen.

Voor het komende studiejaar wordt gerekend op ongeveer 110 studenten, als de bouwsector weer aantrekt kan dat snel oplopen tot een instroom van zo’n 175 studenten per jaar. TECTUM draagt zorg voor de landelijke werving van de studenten en voor de plaatsing bij erkende leerbedrijven. De opleidingen vinden plaats in opleidingscentra van TECTUM.

De samenwerkingsovereenkomst past in het streven van ROC Friese Poort om beroepsopleidingen in samenwerking met het bedrijfsleven te ontwikkelen en aan te bieden. Al eerder sloot het ROC Friese Poort een belangrijk samenwerkingsverband met een bedrijf uit de regio. Dankzij goede afspraken tussen de Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Makkum en diverse maritieme opleidingen die ROC Friese Poort in nauwe samenwerking met de maritieme brancheverenigingen aanbiedt, is de toekomst van de scheepsbouw in het noordwesten van het land gewaarborgd en hebben de studenten een geschikte stageplek om de juiste praktijkervaring op te doen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen