Normal_regio_college_logo

KOOG AAN DE ZAAN - Het project Kamers met Kansen richt zich op kansrijke jongeren (18-25 jaar) die graag zelfstandig willen wonen, maar dat nog niet kunnen. Het Regio College participeert in dit project. Dat meldt de website van deze onderwijsinstelling.

Aan deelname aan Kamers met Kansen zijn voorwaarden verbonden. Jongeren moeten de juiste motivatie hebben en werken of naar school gaan. Aan de Leeghwaterstraat in Koog aan de Zaan zijn enkele kamers beschikbaar voor jongeren die aan deze voorwaarden voldoen. Onder begeleiding van een wooncoach verblijven ze circa twee jaar op hun kamer, waarna ze eventueel kunnen verhuizen naar een zelfstandige woning. Inmiddels wonen de eerste jongeren op kamers.

Nederland kent ongeveer vijftig vergelijkbare projecten. In totaal vinden twaalfhonderd jongeren dankzij Kamers met Kansen hun weg naar een toekomst met kansen.

Kamers met Kansen is een samenwerkingsverband van het Regio College, de gemeente Zaanstad, woningcorporatie Parteon, RIBW Zaanstreek-Waterland en West-Friesland en de GGD-afdeling Straathoekwerk.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres