Normal_pvda

AMSTERDAM - De kwaliteit van mbo-scholen in Amsterdam moet inzichtelijker worden. Dat is de wens van de PvdA Amsterdam. Zij pleit voor een kwaliteitswijzer waarin heldere en begrijpelijke informatie staat over de kwaliteit van het middelbaar beroepsonderwijs in de hoofdstad. Dat meldt Nieuwsuitamsterdam.nl.

Volgens PvdA-raadslid Marjolein Moorman (Onderwijs) is het vanzelfsprekend en wenselijk dat jongeren en hun ouders zeker weten dat ze kiezen voor een goede mbo-opleiding. Ook omdat jongeren momenteel geconfronteerd worden met stijgende werkloosheid. Bovendien laat de aansluiting tussen het mbo en de arbeidsmarkt te wensen over.

Amsterdam scoort niet goed als het gaat om middelbaar beroepsonderwijs. In deze stad is een derde van de slechtste mbo-opleidingen van Nederland te vinden. Maar liefst 62 Amsterdamse mbo-opleidingen staan onder verscherpt toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Een kwaliteitswijzer voor het mbo kan uitkomst bieden. Deze kan een uitbreiding zijn van de gratis Gids Middelbaar Beroepsonderwijs, die de gemeente Amsterdam jaarlijks uitgeeft.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres