amarantis

AMERSFOORT (Novum) - De commissie die onderzoek doet naar de financiële misstanden bij onderwijsgroep Amarantis heeft een meldpunt geopend. Via het meldpunt kunnen mensen die betrokken zijn of waren bij de Amarantis en informatie over de ontstane situatie hebben, contact opnemen met de commissie.

De commissie hoopt met het meldpunt zo veel mogelijk informatie te krijgen over het ontstaan van de financiële problemen bij de onderwijsgroep. Beloofd wordt dat de vertrouwelijkheid van de informatie die binnenkomt wordt gewaarborgd.

Amarantis, een onderwijsinstelling voor middelbaar beroeps- en voortgezet onderwijs die actief is in de regio's Amsterdam, Almere en Amersfoort en Utrecht, raakte eind 2011 in acute financiële problemen. Amarantis bleek een schuld van 85 miljoen euro te hebben. Om een faillissement te voorkomen is in april besloten Amarantis, waar zo'n 55 scholen onder vallen, op te splitsen in vijf aparte schoolgroepen.

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) kondigde eind maart een onafhankelijk onderzoek aan naar de financiële misstanden. De commissie, die zowel een bestuurskundig als een accountantsonderzoek doet, staat onder leiding van Martin van Rijn, momenteel bestuursvoorzitter van pensioenuitvoerder PGGM. Het eindrapport wordt medio oktober verwacht.