Normal_calibris_stage

AMERSFOORT - COKD Kinderopvang uit Dordrecht is donderdag uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2012. De andere genomineerden voor deze titel waren Basisschool Kornak in Uitgeest en Praktijkschool Westfriesland uit Grootebroek.

De bekendmaking van de winnaar vond plaats in Amersfoort in het bijzijn van andere praktijkopleiders en stagecoördinatoren van roc's.

"Dit is zo'n positieve boost die we krijgen en we verdienen het ook!", reageerde praktijkopleidster Henriëtte van Waalwijk van COKD. Zij ontving uit handen van Calibris directeur Rob van den Bosch, een bronzen sculptuur en een cheque van 2.000 euro, te besteden aan een onderwijsproject.

De genomineerden waren door een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de welzijnssector en Calibris, geselecteerd uit alle ingezonden voordrachten. De jury was onder andere onder de indruk van het aantal stagiaires dat een plek kreeg bij COKD in deze tijden van crisis. Ook werd de begeleiding geprezen.

Calibris kiest jaarlijks uit een van de sectoren zorg, welzijn, sport en assisterenden gezondheidszorg het Beste Calibris Leerbedrijf. Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink