Poster: kinderen testen op coronavirus

Heeft uw kind klachten die passen bij het coronavirus? Afhankelijk van de leefijd van uw kind maakt u een afspraak voor een test. Hoe? Dat staat op de factsheet van Rijksoverheid.

Kinderen van 0 t/m 6 jaar:

Je maakt als ouder/verzorger een testafspraak door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800-1202. Let op: Kleine kinderen die verkouden zijn hoeven niet altijd getest te worden. Testen is nodig als zij een contact zijn van iemand die besmet is met het coronavirus, als zij andere klachten hebben die passen bij het coronavirus, of als zij deel uitmaken van een uitbraakonderzoek. Kleine kinderen kunnen ook getest worden als de behandelend arts dat nodig vindt, of op verzoek van de ouders.
 

Kinderen van 7 t/m 11 jaar:

Je maakt als ouder/verzorger een testafspraak door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800-1202.
 

Kinderen van 12 t/m 17 jaar:

Je maakt als ouder/verzorger een testafspraak door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800-1202. Let op: Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar moeten zowel ouder/verzorger als het kind tijdens het telefoongesprek en bij de testafname goedkeuring geven voor de test. Kinderen van 16 en 17 jaar oud mogen ook zelf een testafspraak maken zonder toestemming van een ouder/verzorger.
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids 
Bron: ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid