Normal_baby_ouders_vader_moeder

Vakblad Vroeg en enkele scholingsorganisaties in de babyzorg hebben een korte enquête opgezet om de scholingsbehoefte onder professionals die met baby's werken te peilen. Het gaat specifiek om de behoefte aan scholing in Infant Mental Health (IMH) en ouderbegeleiding bij de eerste levensfase van een kind, ook wel de 1001 kritieke dagen genoemd. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Goede kennis over de eerste 1001 dagen in het leven van een kindje is belangrijk om het kind een kansrijke start te geven, aldus de initiatiefnemers van de enquête. Nascholing in IMH zou voor die kennis zorgen, maar de initiatiefnemers willen nu graag weten of daar onder professionals ook behoefte aan is.  

Onderwerpen die binnen IMH aan bod komen zijn onder meer: Ouder-baby elatie, gehechtheid, (aanstaand) ouderschap, ouderschap en partnerrelatie, betekenis van moeder en vader worden, signalen van de baby samen herkennen, en de impact van stress tijdens de zwangerschap.

De enquête is een initiatief van Babywerk, Babykennis, Vakblad Vroeg en José Koster – Expertise in Ouderschap. Het invullen van de vragen kost ongeveer 5 minuten. Vul hier de enquête in

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids