Normal_kov__opvang__kinderen__knutselen

Veel leraren kunnen morgen tijdens de landelijke stakingsdag rustig aan doen. In de kinderopvang echter moeten pedagogisch medewerkers juist behoorlijk aanpoten. Want net als bij de vorige algehele stakingsdag in oktober zoeken ouders naar opvang voor hun kinderen. Dit meldt RTV Noord.

Veel organisaties voor kinderopvang proberen een zo groot mogelijke bezetting te creëren. Er wordt voor extra personeel gezorgd en de openingstijden worden verruimd. 
 
Zo gaan de vestigingen van Kids2b in de provincie Groningen eerder open. Er worden 20 procent meer kinderen verwacht. Pedagogisch medewerkers van de peuteropvang en de dagopvang worden extra ingezet.
 
Ook bij kinderopvang Zus en Zo in Lansingerland kunnen alle kinderen die normaal op dinsdag op de opvang zitten de hele dag terecht. Daarnaast probeert Zus en Zo ouders te helpen die hun kroost dinsdag een dag extra in de opvang willen. 
 
Sommige bedrijven regelen hun eigen kinderopvang. Zo mogen medewerkers van ING hun kinderen mee naar het werk nemen. Vanwege de vele aanmeldingen in Amsterdam worden de kinderen dit keer zelfs opgevangen in de Johan Cruijff Arena. Ook hockeyclubs en voetbalverenigingen bieden soms een speciaal programma voor basisschoolleerlingen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids