Normal_boek__lezen__voorlezen

Deze zomer vindt de evaluatie plaats van Kunst van Lezen, het preventieve onderdeel van het actieprogramma Tel mee met Taal van de ministeries Onderwijs, Volksgezondheid en Sociale Zaken. Basis voor de evaluatie is het in juni verschenen Feitenrelaas 2017 dat laat zien in hoeverre (tussentijdse) kwantitatieve doelstellingen zijn bereikt. Dit meldt Stichting Lezen.

Het Feitenrelaas 2017 schetst een beeld van onderzoek naar de diverse programmaonderdelen. In een apart hoofdstuk wordt beschreven hoe laag-taalvaardige gezinnen worden betrokken bij leesbevordering, met speciale aandacht voor de negen projecten - opgezet in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven -  die bedoeld zijn om deze gezinnen te bereiken.    

Kunst van Lezen is een leesbevorderingsprogramma dat sinds 2008 loopt. Het programma kent drie onderdelen: BoekStart - gericht op het stimuleren van het voorlezen aan de allerkleinsten -, de Bibliotheek op school en het stimuleren van leesbevorderingsnetwerken (door met name bibliotheken).

U kunt het feitenrelaas hier downloaden

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids