Normal_10988

AMSTERDAM - Teleurgesteld en verontwaardigd zijn Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak over de afwijzing van het onderhandelaarakkoord op de ledenvergadering van Brancheorganisatie Kinderopvang vorige week vrijdag.

"De branche kinderopvang heeft hier een grote kans laten liggen om haar sector goed neer te zetten als een sector die gaat voor kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Hiermee zetten we een stap achteruit", aldus Lizelotte Smits, bestuurder CNV Publieke Zaak.

"Juist de afspraken die we maakten over kwaliteitsontwikkeling en professionalisering van de pedagogisch medewerker hebben er toe geleid dat de bonden genoegen namen met een minimale loonontwikkeling van rond de 1,2 procent", voegt Ilse van der Weiden, bestuurder Abvakabo FNV toe.

De leden van beide bonden hebben massaal ingestemd met het onderhandelaarsakkoord van de partijen. Zij waren tevreden met de minimale loonontwikkeling omdat juist de kwaliteitsafspraken voor hen zwaarder wegen.

De Brancheorganisatie Kinderopvang wilde eerst de resultaten van de onderhandelingen in het Catshuis en de effecten van de vraaguitval als gevolg van de bezuigingen afwachten. De brancheorganisatie vond het wel een 'degelijk akkoord'.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink