Normal_10908

RIJSWIJK - Bij kinderdagverblijf Blauwkapje, onderdeel van Stichting Rijkswijkse Kinderopvang (SRK), zien de kinderen én hun ouders sinds donderdag op een magneetbord precies wat de kinderen die dag voor warme maaltijd krijgen. De speelse magneten met tekeningen van bijvoorbeeld aardappels of vis worden elke ochtend opgehangen.

Op het magneetbord, dat is ontwikkeld door de maaltijdproducent Chef Martin, zien zowel de kinderen als ouders precies wat er wordt en is gegeten. Zo leren de kinderen ook verschillende onderdelen van hun eten onderscheiden en kunnen de leidsters inspelen op vragen als ‘waar komt bloemkool vandaan'?

Het pedagogisch thema van Blauwkapje is ‘natuur, ontdekken en geluid'. Geur en smaakbeleving en een goede warme maaltijd passen binnen de pedagogische visie van het kinderdagverblijf.

Sinds vorig jaar serveert Blauwkapje warme maaltijden voor de kinderen. De maaltijden, bereidt door Chef Martin, onderdeel van maaltijdproducent Marfo, worden op lunchtijd ter plekke aan tafel op bordjes geschept en geserveerd door de medewerkers van het kinderdagverblijf, ‘net als thuis'.

Ouders kunnen voor drie dagen per week inschrijven voor de warme maaltijd, tot uiterlijk een dag van tevoren. Elke dag is er een ander gerecht, zoals macaroni, bloemkool met een balletje gehakt en aardappels of rode kool met appeltjes en kipfilet.

Chef Martin is het onderdeel van maaltijdproducent Marfo dat zich richt op de zorg. Marfo bereidt in Lelystad complete gerechten voor instellingen in de gezondheidszorg, luchtvaartmaatschappijen en catering.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink