Normal_blokken__spelen__kind__peuter__opvang__kov__gastouder

De pedagogisch medewerker van kinderopvanglocatie 't Mouwtje in Bussum die deze week voor de rechtbank verscheen wegens kinderpornobezit, blijkt zich al langer verdacht te hebben gedragen. Nadat ouders van kinderen eerder al aan de bel trokken, geeft nu ook een vijftal collega's aan dat er al geruime tijd vraagtekens werden geplaatst over zijn omgang met kinderen. Dat meldt de Telegraaf.

De inmiddels ontslagen medewerker zit sinds eind januari vast en blijft voorlopig in hechtenis. Afgelopen donderdag heeft de rechter deze periode met 30 dagen verlengd.

Ouders van de kinderen van 't Mouwtje klopten bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) aan om hun zorgen uit te spreken. Geen van allen wilde dat de man nog langer in de buurt van hun kind(eren) zou komen. Ook na de aanhouding is er nog geen sprake van kalmte bij de ouders. Enkelen hebben advocaat Richard Korver, bekend van de Amsterdamse Zedenzaak in 2010, benaderd voor advies. Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM), waar 't Mouwtje in Bussum onder valt, kan tot dusver nog geen duidelijkheid geven over de precieze toedracht van de zaak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids