Normal_geld__berekening__rekenmachine__cijfers

De pensioenpremieverdeling in de cao Kinderopvang wordt voor werknemers 10,44 procent en voor werkgevers 13,06 procent. De premie arbeidsongeschiktheidspensioen (AP) voor werkgevers gaat naar 0,5 procent en voor werknemers blijft deze nihil. Dat meldt FCB.

Jaarlijks stelt het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) de premies voor het ouderdoms- en partnerpensioen (OP/PP) en het AP vast. In de cao Kinderopvang zijn de premies en de werkwijze bij premiewijziging vastgelegd in artikel 5.8 van de cao. Voor het vaststellen van de premieverdeling wordt gebruik gemaakt van het rekenprogramma van PFZW dat speciaal voor dit doel elk jaar ter beschikking wordt gesteld.

Het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) stelt op basis van de verdelingsafspraken in de CAO Kinderopvang, de premiehoogte vast. Op basis daarvan stijgt in 2017 de premie voor werknemers met 0,01 procentpunt en daalt de premie voor werkgevers met 0,01 procentpunt. De AP-premie blijft voor werknemers ongewijzigd en stijgt met 0,1 procentpunt voor werkgevers. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids