Normal_5b062465-db3c-43e9-a248-82d58ec29a60

Tijdens de feestelijke finale van Actie Pepernoot werd bekend gemaakt hoeveel kinderen dit jaar de magie van Pakjesavond kunnen beleven. Nationaal Fonds Kinderhulp komt samen met onder andere de VriendenLoterij in actie om zoveel mogelijk kinderen die in ons land in armoede leven toch blij te maken met een cadeau. De cheque met het eindresultaat toonde dat dit jaar 59.715 kinderen een Sinterklaascadeautje ontvangen. Dat meldt Nationaal Fonds Kinderhulp.

Voor ruim 400.000 kinderen in Nederland is de Sinterklaasviering niet vanzelfsprekend. Een op de acht kinderen groeit op in een situatie waar geen geld is voor pakjesavond of een schoencadeautje. De teleurstelling is onder deze kinderen heel groot, zeker als in de klas vriendjes en vriendinnetjes wél een cadeautje hebben gekregen. Een heel triest idee, vindt Kinderhulp. In samenwerking met de VriendenLoterij zet het fonds zich in voor deze grote groep kinderen en organiseerde dit jaar voor de 17e keer 'Actie Pepernoot', waarbij geld werd ingezameld voor Sinterklaascadeaus voor deze kinderen. Vorig jaar kregen 54.576 kinderen dankzij Actie Pepernoot een cadeau en dit jaar is dit aantal opnieuw overstegen.

Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp: "Het is fijn dat we met Actie Pepernoot elk jaar weer een grote groep kinderen een mooie Sinterklaasavond kunnen bezorgen. Dit zijn kinderen die gedurende het jaar weinig leuks hebben om naar uit te kijken. En deze groep wordt alsmaar groter en groter. Daarom is het belangrijk dat we ons blijven inzetten voor de kinderen voor wie het vieren van Sinterklaas vaak niet mogelijk is."

De VriendenLoterij steunt Kinderhulp bij Actie Pepernoot. Het fonds ontvangt sinds 1999 een jaarlijkse schenking van de VriendenLoterij. Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: "Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor zorgen dat in ieder geval 50.000 kinderen in Nederland toch Pakjesavond kunnen vieren. Wij vinden het belangrijk om hier aan bij te dragen, zodat ook deze kinderen een onvergetelijke avond hebben."

Actie Pepernoot is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 421.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids