Normal_kinderopvang__kinderen__praten__kov__opvang

In deze tijden waarin openheid ten aanzien van andere mensen en meningen onder druk staat, vindt Kinderopvang Humanitas het belangrijk juist bij kinderen al aandacht te vragen voor het belang van diversiteit. ‘Diversiteit’ is daarom het thema van de derde Centrale Kinderraadvergadering van Kinderopvang Humanitas. De bijeenkomst vindt op woensdag 16 november plaats en staat onder leiding van presentator Ajouad El Miloudi. Dat meldt Kinderopvang Humanitas.

El Miloudi zal prikkelende stellingen op de kinderen afvuren en zo hun mening peilen over onderwerpen als verscheidenheid, gelijkheid en gelijkwaardigheid. De stellingen die tijdens de Centrale Kinderraadvergadering voorbijkomen, zijn geformuleerd in samenwerking met de organisatie SamSam. Een educatief platform voor basisschoolkinderen op het gebied van wereldburgerschap.

Kinderparticipatie is een van de speerpunten van de pedagogische visie van Kinderopvang Humanitas, met 10.000 kinderen een van de leidende kinderopvangorganisaties van Nederland.
Kinderen bepalen op alle 170 buitenschoolse opvang locaties mee welke activiteiten ze doen en worden actief betrokken bij het opzetten en invullen van het programma. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid inspraak te leveren in de Regionale Kinderraad. Eén keer per jaar nemen twee kinderen per regio deel aan de Centrale Kinderraad.

Ajouad El Miloudi is bekend van programma’s als ZigZag, Willem Wever en Puberruil XL. In zijn eigen NPO 3-programma ‘Ajouad: Kaaskop of Mocro’ zoekt hij vanuit zijn eigen identiteit zelf naar de grenzen van diversiteit. Hij zal tijdens de Centrale Kinderraadvergadering de balans bewaken tussen luchtigheid en inhoudelijkheid. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids