Normal_kov__opvang__kind__spelen__auto_s__jongen

Op vrijdag 4 november wordt de 'Dag van de Pedagogiek' georganiseerd. Op deze dag wordt er in aantal vraagstukken verdiept. Op welke leeftijd moeten kinderen naar school? Heeft voor- en vroegschoolse educatie eigenlijk wel zin? Hoe kunnen we leraren helpen om met verschillen in de klas om te gaan? Dat meldt de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO).

De Dag van de Pedagogiek is de landelijke dag voor professionals die werken in het pedagogische domein. Doel van de Dag is dat zij in één dag ‘bij’ zijn waar het gaat om recente wetenschappelijke inzichten op domeinen van de pedagogiek. Zo worden er verschillende lezingen gedaan, bijvoorbeeld 'Professionele kinderopvang: Effecten op medewerkers, effecten op kinderen' door Ruben Fukkink van de Universiteit van Amsterdam. Peter Nikken van het Nederlands Jeugdinstituut geeft de lezing 'Media, kinderen en onderwijs; een (on)mogelijke combinatie?'.

Verder worden er nog twee lezingen gehouden en zijn er meerdere paneldiscussies. Ook wordt de NVO-thesisprijs uitgereikt. De Dag van de pedagogiek is een initiatief van de NVO, de Nederlandse universiteiten, de Stichting O&A en uitgeverij Garant. Meer informatie is te vinden op de website van de NVO.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids