Normal_rss_entry-54542

D66 heeft vandaag het verkiezingsprogramma gepresenteerd onder de naam 'Samen sterker - kansen voor iedereen'. D66 wil onder meer 'brede buurtscholen' waar "ieder kind vanaf 2 jaar gelijke kansen krijgt'' door goed onderwijs en waar aandacht is voor gezond leven. Ook zijn investeringen nodig in docenten. Die moeten bovendien door meer regels en minder lesuren de ruimte krijgen om goed onderwijs te geven.

D66 wil ongelijke kansen ook verkleinen door de tweedeling aan te pakken die is ontstaan door vaste en tijdelijke arbeidscontracten. Een vast contract moet voor iedereen bereikbaar zijn, als het aan D66 ligt. De partij handhaaft de pro-Europese standpunten. D66 wil wel een democratischer en slagvaardiger Europa.

D66 wil ongelijke kansen in de samenleving bestrijden. Ook wil de partij investeren in de toekomst met geld voor onder meer onderwijs, innovatie, cultuur en defensie. 

De presentatie van het programma, dat nog wel definitief moet worden vastgesteld, vond plaats in de Van Ostadeschool in de multiculturele Haagse Schilderswijk. D66-leider Alexander Pechtold liet weten dat die plek niet toevallig is gekozen, omdat het een school is die niet goed presteerde maar zich enorm heeft verbeterd.

Pechtold zei dat Nederland er best goed voor staat, na "een moeilijke periode van hervormingen en bezuinigingen''. Daarom is het volgens hem nodig om te investeren, ook in de aanpak van ongelijke kansen. "Opleiding en een niet-westerse achtergrond kunnen bepalend zijn in je leven'', aldus Pechtold.

Door: ANP