Normal_po__kov__docent__leraar__leerkracht__leerlingen__les__uitleg

Binnen een speciaal project worden vijftien jongeren met een arbeidsbeperking opgeleid tot zorgassistent in het basisonderwijs. De jongeren combineren twee jaar lang werken en leren. Het is de bedoeling dat de jongeren uiteindelijk werk vinden in het basisonderwijs, de kinderopvang of in een andere sector. Dat meldt Waalwijknieuws.nl.

Het project is van Stichting Gezel voor de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. De kandidaten van dit leerwerkproject vallen in de doelgroep van de Banenafspraak. Samen met Baanbrekers, stichting Gezel, NCVB bedrijfsopleidingen en basisscholen in de drie Langstraatgemeenten werken de jongeren aan hun eigen toekomst. Na twee jaar hebben de jongeren een startkwalificatie als zorgassistent (mbo-2).

Tijdens een introductiebijeenkomst is er uitleg gegeven aan de jongeren over het project. Binnenkort volgen gesprekken met de jongeren en scholen in de regio om uiteindelijk tot een goede match te komen. “Ze ondersteunen de juffen en meesters in de klas in de meest brede zin van het woord. Tegelijkertijd volgen ze hun opleiding tot zorgassistent. Dit is een volwaardige mbo-opleiding die speciaal geschikt is gemaakt voor jongeren met een beperking”, zegt Frans Hoebink van Stichting Gezel. Het streven is dat de vijftien kandidaten aan het begin van het nieuwe schooljaar aan de slag gaan. Na afloop van het traject is er geen baangarantie. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids