Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Op vrijdag 17 juni vindt er een training plaats voor pedagogische medewerkers van kinderdagverblijven over het signaleren en melden van kindermishandeling. Dit gebeurt aan de hand van de Wet Meldcode (Branche kinderopvang). Dit meldt Vakblad Vroeg.

Deelnemers leren tijdens het eerste deel van de cursus om signalen en vormen van kindermishandeling herkennen en te onderscheiden. In het tweede deel wordt ingegaan op de Wet Meldcode. Aan de hand van casuïstiek wordt de meldcode doorlopen en leren de deelnemers actief de meldcode toe te passen. De training wordt afgesloten met een kennisquiz en een certificaat.
 
Tijdens deze training wordt de deelnemer actief betrokken bij het signaleren én handelen bij vermoeden tot kindermishandeling en huiselijk geweld. Door te werken met de meldcode kan (eventuele) handelingsverlegenheid doorbroken worden.
 
De cursus vindt plaats op vrijdag 17 juni 2016 te Utrecht. Kosten voor deelname bedragen 295 euro.
 
Sinds 1 juli 2013 is het wettelijke verplicht voor kinderopvangmedewerkers om vermoedens van kindermishandeling te melden. Deze regeling wordt nog verder verscherpt, heeft de staatssecretaris aangekondigd.
 
© Nationale Onderwijsgids