Logo_vereniging_hogescholen_logo

Ron Minnée volgt per 15 augustus 2016 Ad de Graaf op als directeur van de Vereniging Hogescholen. De Graaf gaat dan na een langs dienstverband met pensioen. Dat meldt de Vereniging Hogescholen op haar website.

Minnée, geboren in 1964, is nu nog werkzaam hij het ministerie van Onderwijs. In de periode van 1989 tot nu heeft hij daar meerdere functies vervuld. Hij was onder meer directeur Primair Onderwijs en de afgelopen zeven jaar directeur Hoger Onderwijs en plaatsvervangend directeur-generaal. Volgens de Vereniging Hogeschool brengt Minnée een uitgebreid netwerk mee binnen de rijksoverheid en het brede onderwijsveld.

In zijn tijd bij het ministerie was Minnée verantwoordelijk voor beleid op het terrein van hoger onderwijs en onderzoek, primair onderwijs, kinderopvang en studiefinanciering. De aanstaande directeur laat op de website van zijn nieuwe werkgever weten enorm veel zin te hebben om na al die jaren bij het ministerie vanuit deze nieuwe rol bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het hbo. 

© Nationale Onderwijsgids