Logo_logo_logo_brancheorganisatie_kinderopvang

Leo Houwen, voorzitter van Brancheorganisatie Kinderopvang, heeft besloten zijn werkzaamheden per 1 april 2016 af te ronden. Houwen zegt dat het zijn hoofdtaak was om zowel in- als extern weer perspectief voor de sector en de vereniging aan te brengen. Nu er weer positieve ontwikkelingen in de sector zijn, zegt Houwen dat het tijd is om een nieuwe voorzitter aan te stellen die deze koers vasthoudt. Dat meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Na een periode van economische tegenwind, stabiliseert de sector langzaam aan. Ook zet de brancheorganisatie intern stappen voorwaarts en komt op koers. “Een nieuwe fase vraagt in dit geval ook om een nieuwe voorzitter”, zegt Houwen. Bij zijn aantreden in mei 2015 trof Houwen een sector aan die te maken had met de gevolgen van de langdurige economische crisis en een sterk wisselende beleidskoers van de overheid. Dankzij het terugdraaien van de 650 miljoen euro aan bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en met een stevig inhoudelijk SER-advies over kindvoorzieningen als handvat, is er weer een positief perspectief ontstaan waardoor de sector uitzicht heeft op stabiliteit en herstel, aldus de brancheorganisatie.

Binnen de vereniging zijn focus en doelstellingen voor de komende jaren vastgesteld. Afgelopen najaar zijn onder voorzitterschap van Houwen regionale sessies georganiseerd met leden van de brancheorganisatie. Hiermee hebben voorzitter en bestuur een dialoog tussen leden op gang gebracht over de externe ontwikkelingen rond kindvoorzieningen en daarmee samenhangend de toekomst van de branche. Recentelijk werd het bestuur uitgebreid en kreeg daardoor weer een representatieve afspiegeling. Tot media mei 2016 concreet gewerkt wordt een toekomstscenario's. Dat moet leiden tot een nieuwe verenigingskoers, onder leiding van een daarbij passende voorzitter, aldus de brancheorganisatie.

© Nationale Onderwijsgids