Normal_kinderopvang_peuters_kring_kinderen

Er zullen opnieuw cao-onderhandelingen gaan plaatsvinden tussen de Brancheorganisatie Kinderopvang en de vakbonden. Woensdag 17 februari jl. hebben de leden van de brancheorganisatie ingestemd met het voorstel om nog een keer te proberen tot een goed akkoord te komen, zo meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Het eindbod dat na vier onderhandelingsrondes op tafel is gelegd door de brancheorganisatie namens de werkgevers is door de vakbonden afgewezen. Aangezien een goede cao voor de kinderopvangbranche van wezenlijk belang is, zal de brancheorganisatie met haar leden onderzoeken of er mogelijkheden zijn om alsnog tot een evenwichtig akkoord te komen. 
 
Ondanks de krimp van de afgelopen jaren door bezuinigingen vanuit de overheid is de kwaliteit van de kinderopvang verbeterd en zijn de salarissen van de medewerkers gestegen. De vooruitzichten voor de sector zijn inmiddels voorzichtig positief en herstel lijkt in te zetten. In de cao-onderhandelingen wil de brancheorganisatie rekening blijven houden met de huidige broze situatie in de sector. 
 
© Nationale Onderwijsgids